Wednesday, December 9, 2009

gökkuşağı


Yıkanıp yeniden kullanılabilir bezler kreasyonumuzu genişletiyoruz, bu bezleri kullanmanın keyfine diyecek yok, çok da pratik, atılabilir bezleri kullanmayı sonunda azalttım, ama tamamen kaldıramadım, neden derseniz, mesela haftaya gideceğimiz kayak tatilinde kullanılıp atılan bezlerden kullanacağız, olsun varsın, yapabildiğimiz kadar artık.

İki ayrı markayı denedikten sonra siparişler verdim, FuzziBunz ve BumGenius. Çok güzeller. Oğluma da pek bir yakıştı hepsi. Bir bez değişiminden sonra pozumuzu aldık, yoksa tropik bir yerde yaşadığımız sanılmasın. İlk kar düştü bile, kayak tatilinden önce antrenman oldu bize, yarın sıcaklık -9 derecelere düşebilir. Kış geldi. Tatil için hazırlıklar az çok tamamlandı, birkaç eksiğimiz var, onun dışında organik hazır mamalar, bezler, gerekebilecekleri içeren önlem çantacığı, götürülecekler listesinde daha neler neler var.

Ailecek tatil tecrübemiz Babil üç aylıkken başladı, bana kalsa belki gitmem, her seferinde gitmeden önceki hazırlıklar telaşına sıkılırım ama gidince hep güzel olur, babamızın planlaması ile zaten bu kaçınılmaz, oğlum miniminnacıkken okyanusa girdi, dağlara gitti, yine gidecek şimdi, yaşadığımız şehrin kelimenin tam anlamıyla dümdüz olması sebebiyle gözümüz dağları arıyor. Her zaman dağların ufuktaki görüntüsü bana deniz ya da okyanus kıyısında olmak kadar uçsuz bucaksızlık hissi vermiştir. Babil oğlum, sen de annen ve baban gibi gezmeyi, keşfetmeyi seveceksin, ben yirmi dört yaşımda kendi ülkemden çıktım, sen ise üç aylıktın doğduğun yerden başka bir ülkeye gittiğinde, ne güzel... Keşif serüvenimiz daha yeni başladı.

Bu sabah son birkaç gündür ucu görünen dişin geldi, ilk çıkan dişine komşu oldu, hoşgeldi. Bilge bebeğim benim, usul usul nasıl da çıkardın sen bu dişleri? Hayatın eşsiz güzellikteki binbir rengini kalbime çizen bebeğim, sabah güneşim, aydınlığım, seni seviyorum.

6 comments:

ela selin said...

Ah ben o yesil bezli popoyu isiririm! Ne güzel poz vermissin öyle mavish seni!

Nazlı said...

Isir teyzesi, istedigin kadar isir, ye bitir, bir bulussak zaten butun yavrular opulup isirilmaktan saskina donecekler :)

e. pınar said...

Ne kadar şıkmış yeniden yıkanabilir bezler. O ısırılası bogumları da ortada! Bayildim :)

Gülfer said...

Popo, eller, ayacıklar.... Isırılacaklar listesi uzaaar gider :)

Babil'e not: Yok oğlum yok, valla deli değil bu teyzeler :)

Nazlı said...

aşktan delirmek asıl buymuş anladım ben de, ısırın arkadaşlar, ısıralım bütün bu yavruların güzelliklerini doya doya :) hastasıyız bu kıvrımların!

ela selin said...

ay döndüm geldim yine baktim mavisime.
cok tatlisin sen ama. (Bu ama Selin'in her cümle sonuna kattigi ama)
Tombilik seni.