Monday, November 30, 2009

ilk


Bundan dört sene önce doğduğun bu ülkeye babanla birlikte gelmiştim ilk kez; güneşin farklı parladığı bu şehre çarçabuk alıştığım gibi, buz soğuğu kışını, nemli yaz sıcağını, göz açıp kapayıncaya kadar geçiveren baharlarını ve buradaki yaşamı sevmiştim. İlk kez gittiğim ülkeler, ilk kez tattığım tatlar, ilk kez gördüklerim, ilk kez hissettiklerim... Ama hepsinden de öte, doğumunla birlikte, hayatımızın en önemli ilklerini seninle yaşıyoruz bebeğim; seni bekleyişimiz, tüm hazırlıklarım, anne olmanın eşşiz duygusu, herşeyiyle ilkler zinciri. İlk kez karnımda hareket ettiğin anı yeniden düşleyip yaşayabiliyorum zihnimde, İstanbul'daki evimizdeydik, yazı orada geçiriyorduk, yirminci haftadan sonra hareketlerini hissetmeyi bekliyordum, olduğundaysa hayatımdaki en garip hazzı yaşadığımı biliyorum, şaşkınlık, heyecan, sevinç, merak, o bir kıpırdanışta binbir duygu bir arada. Dünyaya gelişin, ilk ağlayışın, ilk kez seni kollarımıza alışımız, ilk bakış... İlk gülümseyişin, ilk kahkahan, ilk hecelerin, gün be gün artan bir tatla art arda ilkler, tadı damağımızda kalan ilkler.

27 Kasım Cuma günü sabahı uyandık, sabah emzirmesi, babanın yanına sabah keyfi için getirilişin, kahvaltı hazırlığı derken kahvaltı masamıza kurulduk. Sen her zamanki gibi elinde kaşığınla oynarken yemeğini yiyorsun. Günlerdir şüphelendiğim ancak ne zaman olur diye öngöremediğim bir başka ilk. Bebek kaşığın dişetlerinde, bir ileri bir geri, her sabah yaptığım gibi bir bakayım ne var dememe kalmadan, dünyanın o en müthiş dokusu parmağıma değiyor, senin bebek dişin, alt orta sağda ucu ortaya çıkmış, insanda günün mümkün olan her anında dokunmak arzusu uyandıran o güzel minik dişin ucu ortaya çıkmış, yavrumun ağzındaki ilk dişi. Parmağımın ucunda hissettiğim o minik diş, sevgimin dokunuşu, miniminnacık bir diş ucu, ısırdı mı etkili, küçük keskin bir diş. Elde var bir. Ben şaşkın kahkahalar atarken sen bana gülümsüyorsun, "anneciğim ne dişi, ben büyüdüm bile" der gibi.

4 comments:

ela selin said...

Güzeller güzeli Babil oglum, yeni incin hayirli ugurlu olsun.
Annecigine söyle bayildim ben bu blog isine. Senin haberlerini böyle naklen almak ne güzelmis.))

Deniz said...

Hayırlı olsun ilk dişiniz :) Hem de üzmeden, yormadan, fark ettirmeden gelmiş aferin ona...

Nazlı said...

ne güzel değil mi naklen oluyor, ben de çok sevdim böyle paylaşmayı, ailelerimiz de okuyorlar, iyi ki bana ilham verdiniz :)

deniz merhaba! aynen dediğin gibi oldu, hiç farkettirmeden, bizi yormadan geldi dişi oğlumuzun, daha ne isteriz?

Gülfer said...

Tatlı kuzum benim. Tek dişi ile ne de sevimli görünüyordur kimbilir :)